Ne 0rtAm mı yapcez:D
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı Empty CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı

Mesaj  ozkansemih C.tesi Mayıs 10, 2008 10:41 am

İşletim sisteminde çıkan bazı sorunlar nedeniyle bazen sistem çökmekte ve bilgisayarımız açılmamaktadır. Sorun sadece sistemin çökmesi olsa hemen format atılarak veya herhangi bir yedekleme programıyla yedek alınmışsa o yedek geri yüklenerek çözülebilir. Ama formattan veya geri yüklemeden önce işletim sisteminin kurulu olduğu bölümde kurtarmamız gereken belgeler, dokümanlar, çeşitli programlarla yapılan çalışmalar varsa işte o zaman aşağıda kısaca tanıtımını yapacağım cd’den çalışan işletim sistemi (veya bunun benzeri yazılımlar) imdadımıza yetişiyor. Bu işletim sistemleri cd’den çalışarak kurtarılması gereken verileri başka sabit disk bölümlerine veya içine entegre edilen cd’ye yazdırma programlarıyla cd yada dvd’ye yazdırmamıza imkan tanıyarak verilerimizi kurtarmamızı sağlıyor.

Yazılımı denemek isteyenler konuda isteyebilirler. Rarlı dosyaları klasöre çıkarttıktan sonra 442 MB’lık bir iso dosyası ortaya çıkacaktır. İso dosyasını nero veya benzeri programlar yardımıyla cd’ye yazdırarak kullanıma hazır hale getirebiliriz.

Bu alanda birçok çalışma var ben minixp diye tabir edilen ve dili Türkçe olan yazılımı kısaca tanıtmaya çalışacağım. İso formatındaki yazılımı cd ye yazdırdığımızı farz ederek anlatıma başlıyorum. Sayfa düzenini bozmaması açısından resimleri elimden geldiği kadar net ve küçük boyutlu yapmaya çalıştım.

Cd’den çalışan xp cd’sini cd/dvd sürücüsüne takıp bilgisayarımızı cd/dvd’den başlattığımızda(boot ettiğimizde) ilk olarak aşağıdaki ekranla karşılaşırız. Bu ekran sanki format atılıyormuş gibi görünse de sakin panik yapmayın. CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı Biggrin

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 12753349dv8

Kısa bir süre sonra hepimizin aşina olduğu ve bir kısmımızın vista’ya geçmesiyle göremeyip özlediği açılış ekranı görünür.CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı Smile

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 46768403xk9

Ön yükleme bitip açılış ekranı göründükten bir süre sonra masa üstü ekranı görünür. Tabi ki bu masa üstü cd’den çalıştırdığımız işletim sisteminin masa üstüdür. CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı Smile

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 52333576ph1

Masa üstü göründükten sonra işletim sistemine ait bazı bileşenler ve cd’ye entegre edilen yazılımlar yüklenmeye başlar.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 64677442bs4

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 32679002bi5

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 18356785do0

Ön yüklemeler bittikten sonra aşağıdaki ekran görünür. Masa üstünde görünen programların yanında diğer programlarla birlikte normal bir işletim sistemini aratmıyor. CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı Smile

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 49494077tf6

Cd'den çalışan işletim sistemimizde İnternet Explorer ve Opera Browser bulunmaktadır. Kısa bir net turu yapalım. Tabi ki Forumtr’ye CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı Smile

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 19099686ra7

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 10sv5

Cd'den çalışan işletim sistemi cd'miz Acronis, norton ghost gibi yedekleme programlarını da barındırmaktadır. Gerekirse kullanabiliriz.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 11ki2

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 12yb8

Benzer şekilde norton ghost yazılımını da gerekirse kullanabiliriz.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 13zf7

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 14ut0

Msn messengeri de kullanabiliriz.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 15gc5

Eğer verilerimizi kurtarabileceğimiz ikinci bir sabit diskimiz yoksa yada sabit diskimiz tek parçadan oluşuyorsa, format atmadan veya yedeğimizi geri yüklemeden önce nero yazılımıyla verilerimizi cd/dvd’ye yazdırabiliriz.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 16bk2

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 17qs4

Yazılımın barındırdığı word, Excel ve pdf reader gibi ofis araçlarını kullanarak çalışmalarımıza göz atabiliriz. Aynı zamanda istersek yeni çalışmalar oluşturabiliriz. İşletim sistemimiz cd’den çalıştığı için oluşturduğumuz çalışmaları (doc,xls) farklı kaydet seçeneğiyle sabit diskimize kaydedebiliriz.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 18br2

Sabit disklerimiz arasında veri aktarımını total commander yazılımıyla yapabiliriz.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 19hm7

Yazılımı çalıştırdıktan sonra aşağıda görüldüğü gibi iki pencere görünür. Bir tarafta verilerimizin bulunduğu kısmı seçeriz. Verilerimizi aktaracağımız yeri ise diğer pencere yardımıyla açarız. Pencerelerde görünen klasörlere tıklayarak içlerine girebiliriz.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 20nf2

Örneğin sabit diskimizin bir bölümünde bulunan bir resmi farklı bir bölüme taşıyalım. Ekranın sağ tarafında bulunan "mavi tepeler" resmini farklı bir bölüme aktaralım(kopyalayalım).

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 21vj1

Sol taraftanda ok yardımıyla taşıyacağımız diski(disk bölümünü) seçelim. Sonra resmi sürükleyip diğer pencereye taşıyarak veri aktarımını tamamlayalım. Bu şekilde tüm verilerimizi diskler arasında taşıyabiliriz.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 22co2

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 23lq6

Resmi sağ taraftan sürükleyip sol tarafa bıraktığımızda aşağıdaki diyalog penceresi görünür. Tamam butonuna tıklayarak aktarımı başlatmış oluruz.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 24di9

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 25cc3

Böylece işletim sisteminde bulunan dosyaları kopyalayıp formattan yada geri yüklemeden dolayı silinmesini önleyerek güvenli bir bölüme aktarabiliriz. Sizin dikkatinizden kaçmadığını düşünüyorum ama anlatımı yaptığım pc’de sabit disk tek parça olduğu için ben resmi yine C içerisinde farklı bir klasöre taşımak zorunda kaldım. CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı Smile

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 26ho0

Şimdide kısaca başlata ki programlara göz atalım.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 27hy9

Ad-Aware ve 2 tane antivirüs programı bulunmaktadır. İhtiyaç halinde kullanabiliriz. CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı Smile

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 28zk5

Cd/dvd kayıt işlemi yada iso dosyası oluşturmak için nero yada ultimate image burner yazılımını kullanabiliriz.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 29tp0

Acronis disk editör, Recovery expert ve partition magic ..vb. disk araçlarını kullanabiliriz.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 30bo8

Yazılım bunların yanında birçok network aracını bünyesinde barındırmaktadır.

CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı 32vj2

Daha fazla uzatmaya gerek yok sanırım. Başka bir anlatımda buluşmak dileğiyle...CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı Wink
CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı User_offline CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı Reputation
vbrep_register("15341314")
CD'den Çalışan Türkçe XP İşletim Sistemi Tanıtımı Report
<HR id=false>
ozkansemih
ozkansemih
seviye 4
seviye 4

https://pislickfrm.yetkin-forum.com/

- Similar topics